top of page
mandi.png

© Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan (CC BY-NC 2.0)

Virallinen nimi Ajattaran Begonia

Kutsumanimi Pekoni

Syntymäaika 21.04.2019

Rotu Sekarotuinen

SukupuoLI Naaras

VÄRI Sininen

Paino 0,9kg

Kasvattaja Ajattaran Kanila

POikue B-poikue

Omistaja Toukola

Ajattaran Begonia

"Ai mistäkö Pekoni sai nimensä? No tietysti siittä, kun olin viemäsä ertäänä kauniina aamuna pupulle aamupalaksi juuri maasta nostettuja porkkanoita, ja aamunhämärässä porkkanaa pupulle ojentaessani se nappaski sormeen kiinni. Siinä sormessa roikkuessaan kirosin julumetun elukan maanrakkoon ja uhkasin tehdä Begoniasta pian pekonia, jos se ei päästä sormesta irti. Kaippa se nimi jäi vähän niinku elämään."

 

- Asta-Täti

Pekoni on kokonaisuudessaan oikein kiltti ja hurmaava pikku puppeli. Toisinaan tämä neiti on kuitenkin melko kipakka tapaus, eikä sitä uskalla antaa lasten käsiteltäväksi. Varmoin ottein Pekonia käsittelevä ihminen saa pyöritellä sitä joka suuntaan ilman pelkoa käteen pureutuvista talttahampaista. Temperamenttinen tyttö saattaa toisinaan puolustaa reviriään hieman turhankin innokaasti, jolloin sen kiinniottaminen on melkoista takaa-ajoa. Käsittely on helpottunut ajan kanssa ja nykyisin kynsien leikkuu ja tyttelin pitkän turkin harjaaminenkin on helpottunut.

 

Pekoni muutti Toukolaan suoraa kasvattajalta parin kuukauden ikäisenä, ja puolivuotiaaksi pupuneiti oli mitä ihanin ja herttaisin tapaus. Ensimmäisen pesänsä rakennettuaan valeraskauden yhteydessä Pekonin käytös muuttui ja hampaat alkoivat tulla tutuksi ihmisille kuin kanikaverillekin. Reviiriä puolustaessaan Pekoni saattaa toisinaan myös murista hiljaa ja pamautella takatassuillaan maata. Pekonin lempi puuhaa on tuoreen ruohon, porkkanoiden ja omenoiden mussuttamisen lisäksi valjaissa juokseminen. Vapaana Pekonia ei voi juoksuttaa sillä ainoa mitä neidistä ennättäisi nähdä ennen sen lopullista katoamista olisi pörröinen hännän töpö.

Pupuneiti on hauskaa seurattavaa silloin, kun sillä iskee niin sanotut iltavillit. Pekoni juoksee tuulen lailla ja hyppii ilmaan valtavilla pompuilla. Kun iltavilli on ohi niin Pekoni asettuu ketarat ojossa nukkumaan heinien sekaan. Tämä söppeli puppeli on tarkoitus jossain vaiheessa leikkauttaa, jotta sen luonne ainakin toivottavasti hieman tasoittuisi. Se ei kuitenkaan vielä toistaiseksi ole ajankohtaista, sillä ennen leikkautusta Pekonin kanssa olisi tarkoitus käydä PET- eli lemmikkikaninäyttelyissä ja hankkia ainakin yksi poikue. 

Kysy Pekonia jalostukseen! 

Jälkeläiset

Ei jälkeläisiä toistaiseksi...

Isän isä

Ei tiedossa

Isän EMä

Ei tiedossa

Sukulaiset

ISÄ

Kultapiisku "Pike"

Sekarotuinen

Omistaja Ajattaran Kanila

Emä

Mesimarja "Manna"

Sekarotuinen

Omistaja Ajattaran Kanila

EMän isä

Ei tiedossa

EMän EMä

Ei tiedossa

Päiväkirja

Päiväkirjamerkintä

00.00.0000, kirjoittanut X

Tekstiä tähän.

bottom of page