top of page
© Peter Houghton (CC BY-NC 2.0)

Virallinen nimi Trullin Ratamo

Kutsumanimi Moona, Moo (kutsuttaessa "Muu")

Syntymäaika 13.04.2019

Rotu Ylämaankarja

SukupuoLI Lehmä

VÄRI Punainen

Säkäkorkeus Kasvaa vielä

Paino Kasvaa vielä

Kasvattaja Trullinummi, VRL-05594

Omistaja Toukola

Trullin Ratamo

"Moona on mun suosikkityttö, lellikki aivan. Ei ehkä uskois, että Moonan kaltanen pörrönen jättiläinen vois olla niin hellyyttävä luonteeltaan. Kannattaa pittää naama, kädet ja jalat aitauksen ulkopuolella, jos ei tykkää lämpimästä, hitusen karheasta ja erittäin märästä lehmän kielestä ihollaan."

 

- ASLAK, Toukolan Tallimestari

Kukaan ei yllättynyt kun Aslak raahasi Toukolaan uuden syntymäpäivälahjansa. Mies oli haaveillut omasta sarvipäästä jo pidemmän aikaa, eikä Astan toppuuttelut sekä ylimääräiset navettaan määrätyt tunnit ukkoa pahemmin pidätellyt. Kun Moonaksi nimetty pikkulehmä saapui Toukolaan, ei Asta voinut enää patistaa sitä poiskaan viemään, kyllähän punainen ja pörröinen paketti oli loppupeleissä melkoisen ihana.

Moona on luonteeltaan lempeä, ja sillä on sekä kuvainnollisesti että kirjaimellisesti lehmän hermot. Aslak on alusta asti häärännyt lehmän kanssa niin kauan ja monta kertaa päivässä, että Moona on tottunut käsittelyyn ja rapsutteluun, jopa niin hyvin että osaa itsekin hakeutua halailtavaksi. Ruokaa tämän neitokaisen napa tuntuu vetävän niin paljon kuin sitä sille tarjoaa, joten Aslak on joutunut hieman rajoittamaan Moonan ruokailua, ettei siitä tule ihan isänsä kokoista jättiläistä.

Ei ehkä uskoisi, mutta Moona kulkee nätisti narun perässä, ihan kuin mikä tahansa monta sataa kiloinen koira. Aslak varmasti ottaisi Moonan jalkopäätyynsä nukkumaankin, jos se vain mahtuisi talon ovesta sisään. Kaksikko on erottamaton, eikä ihme, sillä Moona rakastaa saamaansa huomiota ja Aslak puolestaan rakastaa Moonan rapsuttelua ja paijaamista. Miehen ei tarvitse kuin huikata "Muu!" Toukolan pihasta, niin hän saa Moonalta vastauksen. Moona myös tulee riemuiten miestä vastaan aina kun hän Aslakin näkee. Kenties se voi johtua myös siitä, että Moonan nähdessään Aslak tarjoaa sille aina porkkanaa, perunaa, kaalta tai herneenpalkoja taskustaan.

Kysy Moonaa jalostukseen! 

Jälkeläiset

Ei jälkeläisiä toistaiseksi...

Sukulaiset

ISÄ

Burton's Caleb "Caleb"

pun Hc 860kg

Omistaja Trullinummi, VRL-05594

Isän isä

Landon

Hc

Ei virtuaalimaailmassa

Isän EMä

Kara

pun Hc 

Omistaja Burton's Farm, VRL-13679

Emä

Trullin Nasu "Nasu"

m Hc 500kg

Omistaja Trullinummi, VRL-05594

EMän isä

Mötkylä "Mötkö"

pun Hc 850kg

Omistaja VRL-14586

EMän EMä

Leinikki "Lennu"

m Hc 500kg

Omistaja Trullinummi, VRL-05594

Päiväkirja

Päiväkirjamerkintä

00.00.0000, kirjoittanut X

Tekstiä tähän.

bottom of page